Sweden Special Forces Platoon

Denna sida är avsedd för den svenska Battlefield 3 plutonen Sweden Special Forces - SSF. Är du intresserad av att gå med i plutonen så ansök via plutonens sida på Battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf3/platoon/2832655240991559439/

INSTRUKTIONER FÖR TEAMSPEAK

TeamSpeak (TS) är ett program som används för gruppkommunikation, tex i spel. Med TS blir man oberoende av PS3ans headset och ingame voice chat. Man kan alltså prata även om PS3an inte är igång! Smidigt när man ska försöka ordna så att många spelare ska hamna i samma match och lag. Man kan också vara FLER än 4 som pratar så man kan kommunicera mellan squader i samma match. Det är enkelt att installera och använda så gör det! OBS: Använd ett mobilheadset, inte PS3ans headset (fungerar inte i gruppchatt).


REGLER

För att få använda plutonens TS-server (ej publik!) så gäller:
1. Du ska vara medlem i Sweden Special Forces eller inbjuden som gäst.
2. Du får INTE sprida serverinfo till kompisar som inte är med i Sweden Special Forces eller SSF community.
3. Ditt TS-nickname ska vara SAMMA som ditt PSN-namn.
Följs inte dessa enkla regler så blir du bannad från servern!


FÖRBEREDELSER (görs en gång)

Beskrivningen gäller installation på mobil. Gör motsvarande saker om du använder dator.

 1. Ladda ner TeamSpeak CLIENT till Android/Iphone/PC/Mac. Den är tyvärr inte gratis till Iphone. PC-versionen hittar du här:
  http://download.cnet.com/TeamSpeak-Client/3000-2150_4-86315.html?tag=mncol;1
 2. Gå in i settings och avmarkera ”Push to talk”. På PC: Ändra setting "push to talk" till "voice activation".
 3. Viktigt! Justera inställningen för ”VAD”, det är mikrofonnivån. Du ska höra dig själv tala i hörluren men inte spelljudet från TVn i bakgrunden. Fråga dom andra om du hörs bra när du kommer in i chatten. Om dom säger att din TV hörs eller du sänder hela tiden eller om dom inte verkar höra dig så ändra mikrofoninställningen.
 4. Gå ur settings och in i Bookmarks. Skapa en ny bookmark med Label: SSF, Adress för PC-version: ts.vergon6.org:9989, Adress för mobilversion: ts.vergon6.org, Port för mobilversion: 9989, Password: (= Fås av någon plutonsadmin via Battlelogchat eller PSN-meddelande), Nickname: (= ditt PSN-namn).
 5. Spara och klicka på den server (SSF) som just skapades. Välj ”Connect”.
 6. På servern finns flera kanaler så att olika grupper kan spela och kommunicera i olika matcher samtidigt. Dessa heter Alpha, Bravo, Charlie & Delta.

ANVÄNDANDE (vid spel)

 1. Starta programmet och gå in på SSF-servern (Bookmark)
 2. Välj den kanal ni eventuellt kommit överens om att använda under spelandet. Dom andra användarnas nicknames syns i kanalens lista.
 3. Tryck på mikrofonknappen i programmet (det ska då bli en LJUSBLÅ knapp bredvid ditt nickname).
 4. Spela och regera!

HUR MAN KOMMUNICERAR BRA I GRUPP

 • Prata LAGOM mycket! Är man 2-3 st i chatten kan man småsnacka lite grann. Men är man 4 eller fler så gäller: Ju FLER spelare i chatten desto MINDRE pratar var och en. Spara det sociala snacket till lugna stunder som mellan matcherna.
 • Var KORTFATTAD och TYDLIG. Information som "jag spawnar nu", "dom har en sniper nånstans" eller "jag såg en men han försvann" osv är INTE värdefull information. Man spawnar jämnt och det finns alltid en sniper nånstans. Var då tyst istället. Exempel på värdefull info är "jag sätter bomben på B nu (i rush)", "det kommer ett gäng nere vid vattnet (hög prio att agera på)", "spawna på mig, jag har tagit mig runt och bakom dom (taktisk info)" osv. Berätta sånt som andra kan tänkas vilja veta.
 • Skippa allt militärsnack och i synnerhet alla former av referenser till verkligt krigande. Vi är gamers som spelar ett SPEL, inte soldater i ett låtsaskrig.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)